کتاب «گرافیک اطلاع رسان 2» منتشر شد


کتاب «گرافیک اطلاع رسان 2» به منظور بصری سازی تعاملی اطلاعات در مطبوعات از سوی انتشارات سروش منتشر شد

به گزارش اخبار چاپ و به نقل از خبرگزاری فارس، چاپ نخست کتاب «گرافیک اطلاع رسان 2» تألیف آلبرتو کایرو با ترجمه احمد اشرفی و مریم سلیمی از سوی انتشارات سروش وارد بازار نشر شد .

ما در عصری زندگی می کنیم که گرافیک اطلاع رسان مطبوعاتی و نمودارهای اخباری دروه گذار خود را پشت سر می گذارند. ظهور یک باره اینترنت و سایر وسایل و تکنیک های جدید، دوره ای سرشار از ناپایداری را در دنیای حرفه ای و آکادمیک پدید آورده است .

این کتاب اولین اثری است که ویژگی های اصلی دوره جدید را مشخص می کند و هم زمان پاسخگوی سوالات جویندگان سنتی پاسخ، که پیشرفت این رشته را رقم زده اند و همچنین سوالاتی است که در سال خای اخیر شکل گرفته اند. برخی از این سوالات عبارتند از: گرافیک اطلاع رسان از کجا سرچشمه گرفته است؟ پایه های نظری و اهداف آن چیست؟ به چه سمتی حرکت می کند؟ وسایل ارتباطی پیشتاز در فرایند نوسازی این نوع مطبوعات کدام اند؟

آلبرتو کایرو استاد گرافیک اطلاع رسان و بصری سازی اطلاعات مدرسه ارتباطات دانشگاه میامی آمریکاست. وی از مهم ترین متخصصان بصری سازی اطلاعات در مطبوعات جهان به شمار می رود .

گرافیک اطلاع رسان نوعی نمایشگر بصری اطلاعات است که اطلاعات را به زبانی ساده و فهم پذیر به کمک ابزارهایی مانند نمودار، جدول، تصویرسازی، عکس، شمایل، نقشه و ... در قالب های نمایشی ایستا(ثابت ) بر هم کنشی (تعاملی)، متحرک، آنلاین و چند رسانه ای ارائه می کند .

گرافیک اطلاع رسان که در انواع فوری(خبری) و غیر فوری تولید و منتشر می شود، به ویژه در رسانه های مکتوب و آنلاین دارای کاربردهای بسیاری است. از سال 2004 به این سو، عمده رسانه های جهان در بخش آنلاین خود، از قابلیت های این نوع گرافیک در حوزه های برهم کنشی، متحرک، چندرسانه ای و آنلاین بهره گرفته و آثار تاثیرگذاری در این حوزه تولید و منتشر کرده اند. از جمله این رسانه ها، نیویورک تایمز است که با برخورداری از حدود 29 متخصص در حوزه های مختلف، به طراحی گرافیک اطلاع رسان و انتشار انواع آن در این حوزه اقدام می کند .

کتاب «گرافیک اطلاع رسان 2» مشتمل بر پنج فصل است که خواننده کتاب در فصل اول آن با گرافیک اطلاع رسان و پایه های نظری آن، در فصل دوم با تاریخ بصری سازی اطلاعات، در فصل سوم با نظریات اساسی در حوزه طراحی برهم کنشی و در فصل های چهارم و پنجم نیز با آثار گرافیک اطلاع رسان نیویورک تایمز آشنا می شود .

این کتاب از آن رو حائز اهمیت است که اولین کتاب در جهان و ایران در حوزه گرافیک اطلاع رسان تعاملی(برهم کنشی) بوده و به جبران خلأ ادبیات علمی در این حوزه از گرافیک اقدام کرده است. این کتاب دریچه ای نو از دنیای گرافیک اطلاع رسان غیر ایستا بر مخاطبان می گشاید و نگاهی علمی و کاربردی به این حوزه دارد و ضمن آشنا کردن مخاطب با این حوزه و نحوه تهیه و تولید این آثار، معیارها، شاخص ها و ملاک های تعیین کننده را نیز در این بخش عیان می سازد .

چاپ نخست کتاب حاضر در 158 صفحه مصور و با قیمت 10000 تومان از سوی انتشارات سروش منتشر و در اختیار علاقمندان به هنر گرافیک قرار گرفته است .

 

منتشر شده توسط خبرگزاری فارس در تاریخ ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۷ آبان
نسخه چاپی نسخه چاپی       ارسال به دوست ارسال به دوست

تاریخ انتشار:۱۳۹۴ بيست و هفتم آبانکلیدها : انتشارات سروش کتاب گرافیک اطلاع رسان


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است




نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما: